Nieuws over Human Factor TV
nieuws
Lees het laatste nieuws over Human Factor TV.
nieuwsberichten

Koefnoen stopt na 15 seizoenen

23-12-2016 -
Na dertien jaar en vijftien succesvolle seizoenen heeft de NPO in samenspraak met de AVROTROS besloten dat het satirische programma Koefnoen niet meer past in hun plannen voor de zaterdagavondprogrammering.

Omdat de NPO veel vertrouwen heeft in het talent van de makers van Koefnoen heeft zij Owen Schumacher en Paul Groot gevraagd om een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond.

Paul Groot en Owen Schumacher vinden het ontzettend jammer dat Koefnoen moet stoppen. "We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt. We begonnen het net een beetje onder de knie te krijgen. We zullen de samenwerking met ons hechte creatieve team ontzettend missen, maar sluiten niet uit dat onze types in de toekomst nog eens ergens anders zullen opduiken. Koefnoen is voor ons een manier van kijken geworden.

We zijn de AVROTROS en de NPO dankbaar voor de unieke mogelijkheid om al die jaren in volledige creatieve vrijheid een eigen programma te maken en nemen de uitnodiging om na te denken over een opvolger dan ook graag aan."


top

Human Factor wint voor tweede keer Zilveren Nipkowschijf

11-06-2016 -

Zondag met Lubach (VPRO) is door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften uitgeroepen tot beste televisieprogramma van het afgelopen jaar en wint hiermee de Zilveren Nipkowschijf.

 

Human Factor, producent van het programma, reageert enorm verheugd: “Wij zijn erg trots op het programma. We hebben hard gewerkt om de serie op dit hoge niveau te krijgen”, aldus producent Irene van den Brekel. Human Factor won al eerder een Nipkowschijf in 2004 met het programma Koefnoen (AVROTROS).

 

Het satirische nieuwsprogramma gepresenteerd door Arjen Lubach neemt het nieuws op eigenzinnige wijze door. Lubach bracht politieke onderwerpen als TTIP onder de aandacht bij een groter publiek.  Met het burgerinitiatief om zich tot farao te laten uitroepen bereikte het programma zelfs de Tweede Kamer. Zondag met Lubach behoort online tot het  meest populaire programma van de publieke omroep.


Vanaf 4 september is ZML weer elke zondagavond te zien op NPO3. top

Nieuw seizoen Padoem Patsss

02-06-2016 -
Komend najaar zal op NPO3 een tweede seizoen van het programma Padoem Patsss, de oneliner show te zien zijn.
Dat maakt producent Human Factor TV vandaag bekend.
 
In het BNN programma reageren verschillende comedians op opdrachten door middel van grappige oneliners.
‘De vorige serie was een succes en op social media heeft het een grote groep fans gekregen’ aldus producent Irene van den Brekel. ’We zijn daarom ook erg blij om samen met BNN een nieuwe serie voor NPO3 te maken’.
Ook presentator Howard Komproe is verheugd met het nieuws. ‘Wat begon als een grapje in comedyclub Toomler is uitgegroeid tot een meervoudige serie op TV, dat is op zichzelf al een goede grap’.

De comedians die ook dit seizoen weer hun ultrakorte grappen en melige woordspelingen gaan brengen zijn onder andere Rene van Meurs, Rob Scheepers, Roel C. Verburg, Jordi van de Bovenkamp, Johan Kampman, Pieter Jouke en Riza Tisserand. De oneliners worden ook in het nieuwe seizoen weer afgemaakt door de ‘Padoem Patsss’ van drummer Cyril Directie. ​


top

Human Factor gaat verhuizen!

21-03-2016 - Human Factor gaat verhuizen, vanaf 1 april heten wij u welkom op het adres:
Marnixstraat 213-ABC


top

Mouna's Keuken vanaf 18 maart

04-01-2016 - Gepeperde discussies en pittige confrontaties, harde noten en bittere pillen, het zoet, het zuur en het zout in de pap. In Mouna’s Keuken gunt Mouna, middels haar recepten, een kijkje in de keuken van alles wat het leven smaak geeft. Vanaf vrijdag 18 maart is deze nieuwe, door Human Factor geproduceerde, tiendelige dramaserie te zien op NPO 2 bij AVROTROS.

Mouna kookt al 30 jaar lang elke vrijdagavond voor haar beste vrienden. De bonte vriendengroep, al bij elkaar vanaf hun studententijd, confronteert elkaar met de hectiek van hun leven, hun lusten en hun lasten. Ingeklemd tussen huis verlatende kinderen en hulpbehoevende ouders, worstelt deze sandwich-generatie met relatiesores, familieleed, midlifecrisis, carrière-moves en overgangsperikelen.

Naast Mouna Goeman Borgesius, die de rol van Mouna speelt, nemen Margo Dames, Christine van Stralen, Lisa de Rooy, Marcel Faber, Tjeerd Bischoff en Marcel Musters de hoofdrollen voor hun rekening. Recepten worden verzorgd door culinair expert Jonah Freud.

top

Vanaf zondag Padoem Patsss, de oneliner-show

27-11-2015 -

Padoem Patsss, De oneliner-show betekent een avond lang comedy in zijn meest geconcentreerde vorm: de oneliner! In dit nieuwe BNN-programma betreden, onder leiding van Howard Komproe, acht cabaretiers het podium. Zij moeten door middel van opdrachten alleen maar grappen maken in oneliners. Ultrakorte grappen, vrolijke woordspelingen en korte bizarre gedachten. Hun oneliners worden beoordeeld door de ‘Padoem Patsss’ van drummer Cyril Directie. Wie de hardste ‘Padoem Patsss’ van hem krijgt wint! Padoem Patsss, De Oneliner Show is vanaf 29 november iedere zondag om 21.50 uur te zien bij BNN op NPO3!

Padoem Patsss was al eerder te zien in de Amsterdamse comedyclub Toomler, op Lowlands en in 3LAB. Howard Komproe: ‘Ik ben blij en trots dat dit hersenspinsel van mij op tv komt. Met deze groep comedians en met de beste drummer van de hele wereld is het een feest dit te mogen maken.’

De acht cabaretiers zijn Rene van Meurs, Rob Scheepers, Kasper van der Laan, Roel C. Verburg, Jordi van de Bovenkamp, Johan Kampman, Pieter Jouke en Riza Tisserand. Padoem Patsss, De Oneliner Show is een programma van BNN in samenwerking met Human Factor. Voor meer informatie kijk op padoempatsss.bnn.nl.top

Vanavond op NPO3 Een Dunne Dekmantel

25-10-2015 -

Vanavond op NPO3 meteen na Zondag met Lubach, Een Dunne Dekmantel, de door Human Factor geregistreerde theatervoorstelling van Emilio Guzman!

Emilio is Emilio. Voor de meesten. Maar voor intimi is hij socialio. Vriendelijk. Bindend. En bovenal conflictvermijdend. Maar conflicten zijn er wel. Voornamelijk met zichzelf, maar toch. Emilio heeft geen zin meer om het gelaten over zich heen te laten gaan. Om het van zich af te laten glijden. Om lijdzaam passief toe te kijken. Hij wil passie in plaats van passief. Socialio wil zich eindelijk eens een keer ontzettend boos maken. Maar waarover? Hij heeft Een dunne dekmantel.

25 oktober 2015, 22:30 - 23:30 uur NPO 3top

Padoem Patsss, de oneliner show!

27-06-2015 -

Cabaretier Howard Komproe presenteert Padoem Patsss, de oneliner show!

Na grote successen in onder andere de Amsterdamse comedyclub Toomler en op festival Lowlands, maakt cabaretier Howard Komproe samen met TV-producent Human Factor een televisieversie van Padoem Patsss de oneliner show. 

In augustus wordt de pilot van de tv-versie opgenomen en als voorbereiding hierop presteert Komproe een aantal try-outs. “In Toomler gaan we een aantal spelvormen uitproberen en natuurlijk veel oneliners testen. Samen met het publiek gaan we ontdekken hoe het tv-programma eruit moet komen te zien”, aldus de cabaretier. 

Op het podium verschijnen comedians die gespecialiseerd zijn in oneliners. Komproe vindt de oneliner comedy in zijn puurste vorm. “In twee regels een grap opzetten en afmaken. Wat niet zo makkelijk is, met zo min mogelijk woorden een maximale lach krijgen.” 
Rene van Meurs, Rob Scheepers, Kasper van der Laan, Roel C. Verburg, Jordi van de Bovenkamp, Johan Kampman, Pieter Jouke en Riza Tisserand werken allemaal mee aan de try-outs. Ze zullen die avonden hun beste oneliners met het publiek delen. Belangrijk is ook drummer Cyril Directie die na elke oneliner voor de triomfantelijke ‘Padoem Patsss’ zorgt.
“Het is echt heel tof dat we de kans krijgen een tv-programma van het Padoem Patsss concept te maken.“ Vertelt de trotse Komproe. “En met deze leuke groep PadoemPatsssers wordt het zeker een groot feest.” 

De opnames van het programma zijn op 7 augustus in Rotterdam!

Kaarten koop je voor slechts 5 euro via  http://www.padoempatsss.nl

In augustus wordt meer bekend over de tv-uitzending, zender en omroep.top

KOEFNOEN PRESENTEERT...

27-03-2015 -

Onder de titel ‘Koefnoen presenteert’ brengen de makers van Koefnoen dit voorjaar een extra reeks afleveringen buiten de vertrouwde formule om.

In zes op zichzelf staande losse comedyafleveringen, duiken zij telkens in een andere wereld.

Het zijn niet de gebruikelijke sketches, maar korte verhalen van vijfentwintig minuten die niet zozeer gaan over de waan van de dag en het nieuws van de week, maar wel een link hebben met de tijdgeest. Geen bekende types of imitaties, maar een zestal zedenschetsen van het Nederland van nu.

De scripts zijn geschreven door de schrijvers van Koefnoen: Paul Groot, Owen Schumacher en Jeremy Baker. Zij zijn ook de vaste spelers en worden daarin bijgestaan door vertrouwde Koefnoen-krachten als Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Dick van den Toorn en Sanne Wallis de Vries, maar ook door gastacteurs als Raymonde de Kuyper, Raymond Thiry, Achmed Akkabi, Pepijn Gunneweg, Dolf Jansen en vele anderen.

Uitzendingen zes weken lang vanaf 22 mei op vrijdagavond om 21.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1.

Op 22 mei: KOEFNOEN PRESENTEERT: STESSEN
Het vak van stewardess is er niet leuker op geworden, vindt Mashenka, de hoofdpersoon in deze aflevering. Prijsvechters hebben hun invloed op het beleid bij de duurdere maatschappijen. Banen staan onder druk, fusies verlopen verre van soepel. Tijdens een bezoekje aan de kapper evalueert ze haar werkkring met een flinke dosis zelfspot. Of hebben haar klachten soms meer met haar turbulente privé-leven te maken?


Op 29 mei: KOEFNOEN PRESENTEERT: EEN GRAP! IN GODSNAAM!
De succesvolle komiek Steef heeft een grap gemaakt die hij misschien beter niet had kunnen maken. Voor de draaiende camera's van het interviewprogramma
Een Etmaal Met komt de grappenmaker oog in oog te staan met een diep beledigde jihadist.


Op 5 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT: VROLIJKVROUWTJE$

Als berooid cabaretier en zelfverklaard womanizer Jan Falstaff optreedt voor steenrijke expats in Dubai, besluit hij hun verveelde vrouwen te verleiden en te chanteren. In deze Shakespeareaanse klucht zetten de dames hierop een tegenaanval in, die leidt tot een wilde climax tijdens een onvergetelijke jeep-safari.


Op 12 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT... PILATES PAS Goochelaar Har de Lange is hard getroffen door de crisis. De poëzie van zijn ambacht wordt niet op waarde geschat, zijn dertigjarige zoon wil het huis niet uit, en zijn vrouw, jarenlang zijn charmante assistente, verlaat hem met medenemen van al zijn goochelgeheimen. Met welke truc ontsnapt een ontsnappingskunstenaar de totale ontgoocheling?


Op 19 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT... DE DBC-CODE
De herintredende verpleegkundige Yvette gaat aan het werk in het plaatselijk ziekenhuis en merkt dat er de afgelopen tijd veel veranderd is in de zorg. De specialisten zijn wel erg door geld gedreven. Als zij haar ervaringen deelt met gedupeerde dorpsgenoten hebben die een aantal verrassingen in petto.


Op 26 juni: KOEFNOEN PRESENTEERT... TOYBOY
Wanneer een commissaris van de Koning wordt betrapt met een toyboy, ontploffen de Nederlandse media die de politicus en zijn aandachtverslaafde gezin vol in het spotlicht zet. Uit de kast komen is één ding, maar wat als er in die kast nog onvermoede lijken liggen te stinken? top

Het nieuwe programma Larie

11-03-2015 -

In het nieuwe programma Larie (vanaf 29 maart, 21.25 uur, NPO 3) gaan cabaretiers onder leiding van presentator Arie Boomsma met elkaar in debat en slaan ze elkaar om de oren met zinnige en onzinnige argumenten. Het publiek wijst uiteindelijk de winnaar aan van deze spannende humoristische strijd.

 

Het koningshuis, voetbal, het weer, relaties, alles komt voorbij. Moeten we van Europa één land maken? Zou het broeikaseffect niet juist gestimuleerd moeten worden? Moet de maan afgeschaft worden? En is de man beter in bed, of juist de vrouw?

 

De cabaretiers Howard Komproe, Sanne Wallis de Vries, Jan Jaap van der Wal, Dolf Jansen, Karin Bruers, Henry van Loon, Ronald Snijders, Carolien Borgers, Eva Crutzen, Tex de Wit en Emilio Guzman hebben al hun medewerking aan één of meerdere uitzendingen toegezegd.

 

In Arie Boomsma’s debat-arena zullen ze alles op alles zetten om het publiek te overtuigen van hun gelijk en mee te slepen in hun humoristische betoog. Larie is voor iedereen die hunkert naar een frisse kijk en een komisch gelijk.

Human Factor produceert de serie in samenwerking met de KRO. top

Zondag met Lubach keert terug op NPO 3

20-01-2015 -

Arjen Lubach keert dit voorjaar nog terug met Zondag met Lubach. Vanaf zondag 22 februari start een nieuwe reeks (zes afleveringen) van de satirische late night show. De uitzendingen zijn te zien om 22.00 uur op NPO3. Ook in het najaar is Zondag met Lubach te zien op NPO 3, dan volgt een langere serie.

In Zondag met Lubach remixt Lubach zeven dagen nieuws in dertig minuten. De eerste serie was de afgelopen maanden te zien bij de VPRO en werd zeer positief ontvangen door publiek en pers.

Presentatie: Arjen Lubach
Productie: Human Factor TV in coproductie met de VPROtop

Veel Human Factor programmas

24-12-2014 - Vanavond 24 december komt om 22.55 op NPO1 een speciale aflevering van Koefnoen waarin we zien hoe onderandere Ipie, Guurtje en Okko & Eus omgaan met alle kerststress. 
Op zondag 28 december op NPO3 om 21.15 is het weer tijd voor Zondag met Lubach, en gaat Arjen Lubach in deze speciale aflevering van een uur door het afgelopen jaar heen. 
Het digitale thema kanaal HumorTV zendt op 28 december om 22.00 de tv-registratie Hulphond van Remko Vridjag en Martine Sandifort nog een keertje uit. 
En 31 december sluit Guido Weijers het jaar af met een hoop verbaal vuurwerk. De oudejaarsconference om 20.30 bij RTL4.

top

De tv-premiere van Alfa

14-11-2014 -

Zaterdag 15 november 2014 is de televisiepremière van, de door Human Factor geregistreerde, ‘Alfa’  van improcabaretgroep Op Sterk Water te zien op NPO HumorTV om 22:00 uur. Een dag eerder vindt de première van hun nieuwe show plaats in Den Haag.

Op Sterk Water is een cabaretgroep die met behulp van het publiek, muziek, een interactief decor en improvisatie een voorstelling neerzet. Op aanwijzingen van het publiek ontstaan sketches en liedjes die elke uitvoering weer nieuw en origineel zijn. De groep is al jarenlang een bewezen succes binnen het improvisatiecabaret.

 

‘Alfa’ is door Human Factor op 8 mei 2014 opgenomen in de Leidse Schouwburg en wordt gespeeld door Daniel Koopmans, Tim Zeegers, Dave Luza, Roemer van der Steeg, Arjen Lubach en Tom Schrooten. Deze tour betekende tevens het einde van Lubach’s tijd bij Op Sterk Water; voor hun nieuwe programma is hij vervangen door acteur en BNN-presentator Steyn de Leeuwe. De première van ‘Het Wonderbaarlijke Improvisatieavontuur van Op Sterk Water’ vindt plaats op vrijdag 14 november 2014 in Theater Diligentia in Den Haag.

De tv-première van ‘Alfa’ is op zaterdag 15 november 2014 om 22.00 uur te zien op NPO HumorTV.top

Wassen beelden Koefnoen-duo onthuld

28-08-2014 -

Onder luid applaus en in aanwezigheid van talloze vakgenoten zijn in Amsterdam de wassenbeelden van Koefnoen-duo Owen Schumacher en Paul Groot onthuld. "Het lijkt echt griezelig goed", zegt Owen Schumacher. "En wat een eer om zo voor de komende generaties geconserveerd te blijven." "Best confronterend om ineens oog in oog te staan met je eigen fysieke gestalte", vindt Paul Groot. "En een heel nieuwe ervaring om op je dooie gemak bijvoorbeeld de achterkant van je oor te kunnen bekijken." Owen: "Het leuke is, die pakken zijn nog van de Mounties geweest. Ze hoefden maar zes maten te worden ingenomen. Dan prijs je je gelukkig dat je bij de AVROTROS in een lange traditie staat."

Zie de foto van de onthulling: WASSEN BEELD KOEFNOEN-DUO  

Koefnoen - uw satirische vlaflip na een weekmenu van zware actuele kost - is vanaf zaterdag 30 augustus terug op televisie. In de eerste aflevering stelt president Poetin zijn keuken open voor pottenkijkers, deelt minister Jeanine Hennis-Plasschaert een jackpot van miljoenen uit, onderzoekt festivalsensatie Stromae zijn Hollandse succes en kijken studentes Fleur en Madelon, maar ook het unisex-echtpaar Okko en Eus, terug op de afgelopen zomer.

Het team van Koefnoen bestaat uit Owen Schumacher, Paul Groot, Jeremy Baker, Plien & Bianca, Martine Sandifort, Sanne Wallis de Vries e.a..

Kijk voor meer informatie op: koefnoen.avro.nltop

Tweede seizoen In Den Gulden Dreack

24-08-2014 -

In samenwerking met HumorTV produceert Human Factor ook het tweede seizoen van In Den Gulden Dreack'.

Vorig jaar maakten we in deze fantasy-comedy serie kennis met een prettig gestoord gezelschap bestaand uit elven, dwergen, magiërs en andersoortige fantasiewezens. Opnieuw nemen comedians Thijs van Domburg en Emilio Guzman de pen ter hand voor een gloednieuw seizoen van ‘In Den Gulden Draeck'.

Een groep avonturiers doorkruist wederom het betoverende landschap van Panduloria. Ze veroveren schatten, ze vechten met draken en bevrijden ontvoerde prinsessen. Maar aan het eind van de queeste staat hen de allergrootste opgave te wachten: de vergadering. Onder leiding van halfling Theuderic Achtervoet evalueren ze de laatste queeste, nemen ze de financiën door en aan het eind is het tijd voor de rondvraag. Die vergaderingen met allerlei rariteiten zien we ook in het tweede seizoen van fantasy-comedyserie In Den Gulden Draeck.

In het nieuwe seizoen, wat eind van dit jaar wordt opgenomen, zien we vele oude bekenden terug maar maken we ook kennis met nieuwe personages gespeeld door diverse cabaretiers en acteurs.top

Koefnoen start op 30 augustus

12-08-2014 -

Vanaf zaterdag 30 augustus start het dertiende seizoen van Koefnoen bij de AVRO op Nederland 1. Het satirische programma van makers Owen Schumacher en Paul Groot gaat na 10 succesvolle jaren met frisse energie door op de ingeslagen weg. De nieuwe serie start met fonkelnieuw materiaal waarin wordt teruggeblikt op de veelbewogen zomer van 2014.

Met imitaties en eigen types, sketches, scènes en persiflages van bekende televisieprogramma’s en videoclips (dit jaar o.a. van Stromae, Marco Borsato, Blaudzun en de gebroeders Tangarine), neemt Koefnoen de actualiteit weer vrolijk op de korrel. Nieuw is ook een serie sketches over een ouderavond op Basisschool ‘de Karrekrak’, waarin Juf Jenny (Jeremy Baker) te maken krijgt met iets te mondige, maar grif participerende ouders.

Het team van Koefnoen bestaat uit Owen Schumacher, Paul Groot, Jeremy Baker, Plien & Bianca, Martine Sandifort, Sanne Wallis de Vries e.a. en brengt het komend najaar 8 nieuwe afleveringen op de zaterdagavond van Nederland 1.

Koefnoen: uw satirische vlaflip na een weekmenu van zware actuele kost.top

Hulphond op Ned3

30-07-2014 - 11 augustus om 20.25 uur wordt de cabaretvoorstelling Hulphond van Martine Sandifort en Remko Vrijdag uitgezonden door de VARA op Nederland 3.

Deze muzikale voorstelling, geregistreerd door Human Factor, is een aaneenschakeling van hulpbehoevende types die stoeien met zichzelf, hun relaties en het leven. Grenzeloos muzikaal, hartverscheurend geestig en schaamteloos ontroerend. Vrijdag & Sandifort spelen alsof hun leven ervan afhangt. En misschien is dat ook wel zo.

Hulphond is 11 augustus 2014 te zien om 20.25 uur op Ned 3.top

Opnames nieuw programma Arie Boomsma bijwonen?

04-06-2014 -

Dinsdagavond 17 juni neemt Human Factor een pilot op met Arie Boomsma en een hoop cabaretiers.

Wil je deze opnames bijwonen, meld je dan aan via het onderstaande mailadres!

Het programma wordt gepresenteerd door Arie Boomsma. Verder spelen cabaretiers als Jan Jaap van der WalHoward KomproeArjen Lubach,Karin Breurs, Diederik Smit en Ronald Snijders een grote rol. Het belooft een zeer leuke avond te worden!

De opnames vinden plaats in Hilversum tussen 20.00 en 22.00. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en de studio ligt op ongeveer 15 minuten vanaf station Hilversum Centraal.

Lijkt het je leuk om hierbij aanwezig te zijn? Stuur een mail naar: publiek_HumanFactorTV@hotmail.com en laat weten met hoeveel personen je zou willen komen kijken!top

Human Factor produceert OJ2014 Guido Weijers voor RTL4

21-02-2014 - Cabaretier Guido Weijers verzorgt ‘De Oudejaarsconference 2014'voor RTL 4. Voor de familiezender is dit de eerste oudejaarsconference sinds de start in 1989. Daarnaast wordt ook Guido's huidige theatervoorstelling ‘V' door RTL 4 uitgezonden. Beide registraties zullen door Human Factor TV worden gemaakt.

Erland Galjaard (RTL): ‘'Guido gaat zowel voor de snelle grap als voor de boodschap. Zijn mix van slimmer doordenkertjes en z'n recht voor z'n raap humor maakt hem geliefd bij een breed publiek en daarom past hij perfect bij RTL 4. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een hele mooie oudejaarsconference wordt.''

Ook Weijers is enthousiast: ‘'Het is een grote eer om voor het succesvolle RTL 4 ‘De Oudejaarsconference 2014' te maken. Als cabaretier ben ik altijd onafhankelijk geweest en dat is nu niet anders. Ik ben dankbaar dat RTL vertrouwen in mij heeft. Ik wil vooral verwonderen, verbazen en natuurlijk heel hard laten lachen.''

In 2000 brak Guido Weijers door als winnaar van de Publieksprijs op het Camarettenfestival. Sindsdien heeft hij zowel in het theater als op tv een miljoenenpubliek opgebouwd.

Zesmaal eerder werd een oudejaarsconference van hem uitgezonden. Ook deze voorstellingen werden al door Human Factor TV geproduceerd.

Momenteel toert hij door het land met zijn voorstelling ‘V', die zowel van het publiek als van de pers lovende kritieken krijgt.top

Koefnoen ook in 2014 en 2015 te zien bij AVROTROS

27-01-2014 - Dit vertelde Owen Schumacher vrijdag in de uitzending van Knevel & Van den Brink. TV-makers Owen Schumacher en Paul Groot maken voor het satirische programma twee nieuwe seizoenen, waarin de actualiteit opnieuw centraal staat. Schumacher en Groot: "Al tien jaar maken wij het programma Koefnoen. AVROTROS biedt ons alle vrijheid om te maken wat we willen, en met wie we dat willen. Het programma heeft een format dat nergens knelt: we kunnen het per seizoen een beetje aanpassen en opfrissen. En de actualiteit verveelt nooit, dus het is een voorrecht en een groot plezier om de komende twee jaar weer nieuwe afleveringen te mogen maken."

Remco van Leen, Mediadirecteur AVROTROS: "We zijn zeer tevreden dat de samenwerking met de makers van Koefnoen de komende twee jaar wordt voortgezet. Na tien jaar is het programma nog altijd erg populair bij het publiek. Wat mij betreft is Koefnoen een unieke combinatie van inhoud en humor"

Koefnoen 2014
Later dit jaar start de dertiende reeks van het programma Koefnoen. Ook in het nieuwe seizoen maken Owen Schumacher en Paul Groot een satirisch weekoverzicht aan de hand van actuele sketches, imitaties en parodieën. Schumacher en Groot worden ook komend seizoen weer omringd door vertrouwde gezichten als Plien en Bianca, Jeremy Baker, Martine Sandifort, Sanne Wallis de Vries, Frans van Deursen en Marjan Luif.

 

Koefnoen, in 2014 en 2015 bij de AVROTROS op Nederland 1.
________________________________________
Noot voor de redactie | niet voor publicatie:
Voor meer informatie, neem contact op via francois.engelhart@avro.nl of kijk op pers.avro.nl.
Voor beeldmateriaal ga naar: pinterest.com/koefnoentop

Arjen Lubach presenteert Late Night Talkshow

03-01-2014 -

Schrijver/cabaretier Arjen Lubach gaat de satirische late night-talkshow Lubach Laat presenteren bij de VPRO, te zien in het najaar 2014 op Nederland 3.

Producent Human Factor, bekend van onder andere Koefnoen, produceerde afgelopen november een pilot voor het televisieprogramma met Arjen Lubach als presentator. Op basis van die geslaagde pilot is besloten een achtdelige serie te gaan maken voor de VPRO met actuele satire, verfrissende gasten en muziek.

Lubach: ‘Ik ben heel erg blij en trots dat zowel de VPRO, Nederland 3 als Human Factor dit vertrouwen in mij hebben gesteld. Ik heb heel erg veel zin om met een talentvolle groep mensen dit tv-programma te gaan maken,'. Aan de pilot werkten onder anderen Owen Schumacher (Koefnoen), Edo Schoonbeek (de Kwis), comedians Pieter Jouke en Michiel Peerenboom mee.

Arjen Lubach schreef vier romans en werkte eerder als tekstschrijver mee aan VARA Live, De Nieuwste Show, Koefnoen, Koppensnellers en diverse radioprogramma's op 3FM. Samen met Edo Schoonbeek en Pieter Jouke was hij verantwoordelijk voor de populaire internetsatire Buro Renkema. Op dit moment heeft Lubach samen met Paulien Cornelisse een maandelijkse taalrubriek in De Wereld Draait Door.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Persvoorlichting: Marina Alings (035-6712213), Marloes Steverink (035-6712374) of Mirjam Engwerda (035-6712277), email: pers@vpro.nl.

 

 top

In Den Gulden Draeck

31-12-2013 -

Vanaf 9 januari, iedere donderdag, 22.30, op VARA Humor TV: In Den Gulden Draeck.

Deze co-productie tussen HumorTV en Human Factor is een gloednieuwe fantasy sitcom, over een groep avonturiers die wekelijks op queeste gaanen aan het eind van de week vergaderen. Die vergaderingen, daar draait het allemaal om. Evaluaties, jaarverslagen en natuurlijk die oh, zo belangrijke rondvraag.

In Den Gulden Draeck is geschreven door Emilio Guzman en Thijs van Domburg.
De avonturiers die wekelijks in Herberg Den Gulden Draeck aan de vergadertafel schuiven zijn: de bureaucratische halfling Theuderic Achtervoet (Jan-Paul Buijs), de over het paard getilde elf Cornolas Rhaec'var (Korneel Evers), de cynische dwerg Donwald Baardhelm (Bas Hoeflaak), de machtige maar totaal gestoorde magiër Proculus de Pastelkleurige (Walter Crommelin), de talentloze ridder Arko Broek-Hazenberg (David Lucieer) en de nieuweling in het gezelschap, Jörgen de Jörgen uit Jörgen (Emilio Guzman).

Voor meer informatie bezoek facebook.com/InDenGuldenDraecktop

Opnames Lubach Laat

16-10-2013 -

Schrijver/cabaretier Arjen Lubach gaat zijn eerste televisie programma opnemen voor de VPRO. Bij deze 'late night' schuiven verschillende bekende gasten aan en is er genoeg ruimte voor muziek, grappige observaties en leuke anekdotes.

In het voorprogramma geeft het populaire theatergezelschap Op Sterk Water een hilarische show!

Wil je erbij zijn op maandag 18 november a.s. vanaf 19.30 in Theater Bellevue op de Leidsekade 90 in Amsterdam.

Bestel dan nu een kaartje via www.humanfactortv.nl
Kosten: 10euro

 

 top

10 jaar Koefnoen Creatief met Archief

01-08-2013 - In de aanloop naar de nieuwe serie, die op 31 augustus start met de honderdste aflevering, stelden Owen Schumacher en Paul Groot vier speciale compilaties samen. Op basis van thema's als Opvoeding en Onderwijs, Zorg en Gezondheid en Eten en Drinken zijn de leukste filmpjes uit de afgelopen tien jaar uitgezocht, afgestoft en bij elkaar gezet.
10 jaar Koefnoen 'Creatief met Archief' aanstaande zaterdag om 22.00 op Nederland 1


top

MRI tijdens TVlab

01-08-2013 - Samen met TVBV maakt Human Factor voor TVlab het interviewprogramma MRI.

'Een nieuw interviewprogramma met een ingenieuze twist. De interviewer gaat na een zeer uitvoerige research zover dat hij daadwerkelijk in de huid van de geïnterviewde kruipt. Na een complete uiterlijke metamorfose interviewt de hoofdpersoon uiteindelijk zichzelf. De interviewers zijn Martine Sandifort en Remko Vrijdag.'

MRI met Remko 14 augustus op ned3 om 22.55.
MRI met Martine 15 augustus op ned3 om 23.15

top

Bijna miljoen kijkers voor kroningsspecial Koefnoen

26-04-2013 - Bijna een miljoen mensen hebben naar de kroningsspecial van Koefnoen gekeken. Het humoristische programma, waarin Paul Groot en Owen Schumacher typetjes spelen, trok donderdagavond 935 duizend kijkers.

Koefnoen eindigt op de negende plek van de lijst met best bekeken programma's van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. In het satirische programma werden ter ere van de troonswisseling onder anderen koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima op de hak genomen.

top

Nieuw seizoen Koefnoen

13-08-2012 -

Vanaf zaterdag 18 augustus zijn er nieuwe aflevering van het satirische programma Koefnoen te zien op Nederland 1.

Met de parlementsverkiezingen in het vooruitzicht is het de meest gunstige tijd voor Owen Schumacher en Paul de Groot, want in de komende reeks wordt de Nederlandse politiek weer hilarisch in z'n hemd gezet.

Vakantie
De nieuwe serie van Koefnoenbestaat uit 9 afleveringen, waarvan de eerste aflevering een extra lange zomerspecial is. Met hoogtepunten uit eerdere jaren rond het thema vakantie, maar ook met nieuw materiaal.

Seizoen
De tweede gloednieuwe aflevering bestaat uit een satirisch weekoverzicht van actuele sketches, imitaties en parodieën. Naast de vertrouwde Koefnoen-cast duiken ook dit jaar weer een paar gastacteurs op. Zo speelt Raymonde de Kuyper de rol van Hanneke Groentman. Ook dit seizoen is de Rapservice van Arjen Lubach en Edo Schoonbeek als afsluiter ingepland.

Koefnoen, vanaf zaterdag 18 augustus om 21.45 uur op Nederland 1.top

NEP in productie

27-02-2012 -

Human Factor gaat voor de NTR de zesdelige reportageserie Nep maken. Owen Schumacher gaat daarin op zoek naar alles wat nep is in de wereld om ons heen. Van de grootste kunstvervalsingen tot de nep-iPods uit China en van de Olympische sportvrouwen die geen vrouwen waren tot de vervalsing van de Hitler Dagboeken. Wat is er nog echt in de wereld om ons heen?

Waarom vinden we originaliteit zo belangrijk? Wat motiveert vervalsers en waarom wil de mensheid bedrogen worden? En vanwaar onze sympathie voor de vervalser? Om een antwoord te vinden op deze en andere vragen reist Owen Schumacher in deze serie naar Duitsland, Engeland, Italië en China om te spreken met vervalsers, deskundigen en gedupeerden.

"Owen Schumacher is al jaren gefascineerd door het verschijnsel 'nep' en heeft een omvangrijke privécollectie op dit terrein", meldt de woordvoerder. "Zijn stiefvader was kunsthandelaar en als jurist is hij afgestudeerd op auteursrecht en intellectueel eigendomsrecht. Hij werd als programmamaker van onder meer Koefnoen zelf vooral bekend door zijn imitaties en parodieën. Al deze eigenschappen komen samen in dit programma."

Nep is vanaf 27 april te zien.top

Guido maakt TV-programma met Human Factor

30-08-2011 -

Cabaretier Guido Weijers gaat programma's maken voor de KRO. Op 4 december start Weijers met een 8-delige programmaserie op Nederland 3, De Week van Weijers. De KRO zal ook zijn theatershow AXESTOS uitzenden. In 2012 verzorgt Guido Weijers op 30 december voor de KRO De Oudejaarsconference op Nederland 1.

Het contact tussen de KRO en Guido Weijers dateert van augustus 2010, toen een pilotaflevering van De Week van Weijers werd uitgezonden in het kader van het TV Lab op Nederland 3, geproduceerd door Human Factor (bekend van o.a. Koefnoen). De pilot viel bij zowel de kijkers, de netmanager, als de KRO zo in de smaak dat het nu resulteert in een serie van acht uitzendingen van De Week van Weijers, een actueel programma waarin de cabaretier met scherpe blik het opmerkelijke nieuws van de afgelopen week op humoristische wijze bespreekt.

De afgelopen vijf jaar was Guido Weijers met De Oudejaarsconference te zien op SBS6. Weijers: Nu is het tijd voor iets nieuws. Bij de KRO mag ik met veel humor het nieuws doornemen in mijn eigen, wekelijkse programma. Een nieuwe uitdaging, ik houd van het onbekende!

Mediadirecteur Taco Rijssemus: De komst van Guido Weijers past goed bij de KRO. Actuele maatschappelijke thema's op een humoristische manier behandelen, dat hebben we in het verleden vaker met succes gedaan. Ik ben heel blij met Guido Weijers, die hier een nieuwe impuls aan zal geven.top

Human Factor zoek ervaren producer

27-05-2011 -

Voor een nieuw programma is Human Factor TV op zoek naar een ervaren producer.

Wij zoeken iemand die enthousiast is, stevig in zijn/haar schoenen staat en:

- ervaring heeft met zowel drama als een studioprogramm

- minimaal 3 jaar ervaring heeft in een soortgelijke functie

- een rijbewijs heeft

- Amsterdam goed kent

- beschikbaar is vanaf begin juli

Human Factor TV is een klein en informeel bedrijf in het centrum van Amsterdam.

Heb je interesse? Mail een korte motivatie en je CV naar jvangenderen@humanfactortv.nltop

Ruim half miljoen voor Help, mijn man is ridder

10-04-2011 - Het eenmalige programma Help, mijn man is Ridder! dan Human Factor voor RTL4 maakte heeft op zaterdagavond ruim een half miljoen kijkers gescoort. In het programma geven Paul Groot en Owen Schumacher de kijker een kijkje achter de schermen van de (s)hitmusical Spamalot.
9 april om 23.10 op RTL4 had Help, mijn man is ridder een marktaandeel van 12,2% wat resulteerde in 561.000 kijkers

top

HELP, MIJN MAN IS RIDDER!

23-03-2011 -

Paul Groot en Owen Schumacher maken een TV-special over de musical Monty Python's Spamalot, waarin zij zelf vanaf 12 april in vijf grote theaters te zien zijn. Het eenmalige programma heet Help, mijn man is ridder! en wordt uitgezonden op zaterdag 9 april om 23.10 bij RTL4 en wordt gemaakt door Human Factor TV.

In de musical Spamalot gaat Koning Arthur, net als in de klassieke comedy-film Monty Python and the Holy Grail op zoek naar de heilige graal, de kelk die volgens de legende bij het Laatste Avondmaal is gebruikt. Maar deze missie blijkt een hilarische hindernisbaan. Zo vindt Arthur de onverzettelijke Black Knight, de snerpende Ridders van Ni en een moordlustig konijn op zijn pad. Het paard van koning Arthur wordt gespeeld door zijn slaafse schildknaap Patsy, die het hoefgetrappel imiteert door twee halve kokosnoten ritmisch tegen elkaar te slaan. De musical, die sinds 2005 met veel succes op Broadway, West End, Las Vegas en in een aantal Europese steden is opgevoerd, steekt de draak met het genre, en is om die reden wel een anti-musical genoemd.

Vanaf de eerste dag werden Johnny Kraaijkamp jr, Linda Wagenmakers, Pepijn Gunneweg, Paul Groot en Owen Schumacher gevolgd in het repetitieproces.

In Help, mijn man is ridder! zien we naast opnamen achter de schermen van Spamalot, een interview met Eric Idle (één van de vijf Pythons, die het script en de liedteksten heeft geschreven), fragmenten uit de oorspronkelijke film, maar ook een aantal nieuwe sketches en imitaties zoals we die van het Koefnoen-duo kennen, met als insteek: ‘stap in de wereld die musical heet'. ("Een wereld met mensen die kunnen dansen en zingen. En vaak ook nog tegelijkertijd.")

Zo wordt Albert Verlinde, tevens producent van deze musical, met name zijn rol in RTL Boulevard, op de hak genomen, zien we een speciale aflevering van Spamalot Bastards en gaat Willem Nijholt met Frits Sissing op Zoek naar God, die in Spamalot immers ook een rolletje heeft.top

Nieuwe huisstijl Human Factor

16-03-2011 - Human Factor heeft een nieuwe huisstijl. Een stuk kleurrijker! Ook onze website is in een nieuw jasje gestoken. En vergeet niet ons te volgen op Twitter, Facebook en Youtube!top

Oudejaarsconference Guido Weijers kijkcijferhit

04-01-2011 -

De oudejaarsconference van Guido Weijers was een groot succes. Na twee gezellige en produktieve opnamedagen was na een nachtelijk montage de oudejaarsconference op 31 december om 21.30 te zien bij SBS6. En maar liefst 1,4 miljoen mensen stemde af op de show, de volgende dag keken er nog een 737.000 mensen naar de herhaling. Hiermee was het niet niet alleen de 5de keer dat Human Factor de oudejaarsconference van Guido Weijers maakt maar ook qua kijkers de meest succesvolle.top

Premiere bodemfilm groot succes

01-12-2010 - De première van de door Human Factor TV geproduceerde film "De Grond van ons Bestaan" was gisteren een groot succes. Aan het einde van de dag van het twee daagse congres "Bodembreed" in Lunteren kreeg de film zijn première. Bodemliefhebbers keken vol bewondering naar de film. Een staande ovatie na afloop voor de makers van de film, en daarbij in het bijzonder initiatiefnemer Wim Kooper, was het gevolg.

De film "De Grond van ons Bestaan" is zondag 12 december te zien bij RTV Noord-Holland om 10.00 en 12.00.


top

Docu over bodem bij RTV-NH

30-11-2010 - Op zondag 12 december zal RTV-NH de door Human Factor TV gemaakte documentaire/film 'De Grond van ons Bestaan' uitzenden. De docu zal in het zondagblok te zien zijn om 10.00 en om 12.00.  

top

Guido Weijers Oudejaarsconference 2010

19-11-2010 - Ook dit jaar gaat Human Factor TV de oudejaarsconference van Guido Weijers produceren.

2010 was oa. het jaar van het WK Voetbal, de verkeerde baan van Sven Kramer, de Chileense mijnwerkers, het huwelijk van Wesley en Yolanthe, de aswolk boven Europa, Tweede Kamerverkiezingen en Oh Oh Cherso.

Op vrijdag 31 december is De Oudejaarsconference 2010 te zien bij SBS 6.

Ook dit jaar barst Weijers van de energie, is hij actueel, maar ook kritisch. Dwars door 2010 met Guido... dat wordt knallen!

 top

Bodem film in premiere

19-11-2010 - Op 30 november gaat in Lunteren bij het symposium Bodembreed de, door Human Factor geproduceerde, film "De Grond van ons Bestaan" in premiere. 
 
Wij Nederlanders hebben een unieke traditie met de bodem; sinds 1000 jaar vechten wij voor het land. Met succes, dat weet intussen de hele wereld. Je zou dus denken dat de bodem ons in het bloed zit.

Die bloedband is er zeker, maar grotendeels onbewust. Weinig mensen staan stil bij wat de bodem betekent voor ons persoonlijke leven  en voor onze maatschappij.

We staan voor de deur staan van ‘nieuw denken over' en ‘nieuw doen met' de bodem. We moeten een grens over. Dat lukt als een flink deel van de Nederlanders zich bewust wordt van de plaats van de bodem in ons bestaan.

Met de film/documentaire ‘Bodem: de grond van ons bestaan' willen we bijdragen aan dit bewustzijn. En willen we zowel de alledaagsheid van de bodem als de sluimerende donkere kant ervan doorbreken. De kijker zal voelen dat onze bodem de essentie van ons bestaan is: eten, drinken, wonen, werken en recreëren, dus: Het Leven.

Want zonder bodem zijn we, letterlijk, nergens. top

AVRO trots op kijkcijfers Koefnoen

30-10-2010 - De AVRO is zeer te spreken over de kijk- cijfers van Koefnoen. Het negende sei- zoen is volgens de omroep ‘ongekend sterk' van start gegaan op Nederland 1. De eerste drie afleveringen trokken bijna 1,3 miljoen kijkers. "Het is inspirerend te zien dat Owen Schumacher en Paul Groot het lef en de creativiteit hebben om Koefnoen na negen series opnieuw uit te vinden. Er staat een nieuw format dat wat ons betreft jaren mee kan", zegt Philip Woldringh, ‘Hoofdredacteur Nederland 1′ bij de AVRO.

Volgens Woldringh is de nieuwe opzet van Koefnoen, waarbij Groot en Schumacher in de studio filmpjes inleiden, een succes. "Het getuigt van moed om de veiligheid van typeringen en persiflages af en toe te verlaten en het directe contact met het publiek op te zoeken."top

Koefnoen afl. 4

29-09-2010 -

Zaterdag in Koefnoen ontvangen Paul Groot en Owen Schumacher premier Balkenende met tips voor zijn opvolger, doen gedetineerde fijnproevers hun beklag en zien we een nieuwe manier om het kraakverbod te handhaven. Daarnaast nieuwe onthullende beelden uit het leven van Wesley en Yolanthe en de Rapservice.top

Koefnoen afl. 3

22-09-2010 -

Aanstaande zaterdag 25 september in Koefnoen unieke beelden van de Koninklijke Familie voor aanvang van de rijtoer. Studentes Fleur en Madelon gaan met de was naar hun moeder, nieuwe rijken Joris en Monique spelen golf, Freek de Jonge komt langs, de reallife soap van Wesley en Yolanthe en natuurlijk de Rapservice.top

Endemol en Human Factor TV gaan samenwerken

17-09-2010 - Endemol Nederland neemt een belang in Human Factor Television Productions, het productiebedrijf van onder meer het satirische programma Koefnoen. De bedrijven zien de samenwerking als een investering in talent en creativiteit en zullen als afzonderlijke merken blijven opereren.

Peter Adrichem, algemeen directeur van Endemol Nederland, zegt: ‘Endemol en Human Factor TV zijn complementaire bedrijven, zowel creatief als zakelijk. Die toegevoegde waarde maakt deze deelneming zeer interessant. Daarbij is de samenwerking met zulke bevlogen en getalenteerde televisiemakers natuurlijk iets om je enorm op te verheugen.’

Irene van den Brekel, oprichter en algemeen directeur van Human Factor TV , over de overeenkomst: ‘De samenwerking met Endemol geeft ons toegang tot een mondiaal, creatief medianetwerk. Dat is een aantrekkelijk perspectief en een waardevolle impuls voor de verdere ontwikkeling van ons bedrijf.’

top

Koefnoen afl. 2

15-09-2010 - In de tweede aflevering van de nieuwe serie Koefnoen spreekt de Heilige Vader Benedictus XVI zijn kudde toe, laten Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp hun licht schijnen op de formatie, gaan de dispuutstrutjes voor het eerst met hun vuile was naar huis en er zijn nieuwe verboden beelden uit het showbizzleven van Wesley en Yolanthe.
Koefnoen aanstaande zaterdag 18 september om 21.25 op Nederland 1 bij de AVRO.


top

Koefnoen afl. 1

08-09-2010 - In de eerste aflevering van de nieuwe serie Koefnoen ziet u de beelden die u niet mocht zien van Wesley en Yolanthe, gaat Geert Wilders in New York op bezoek bij David Letterman, zien we de fractievoorzitters aan het werk in paleis Noordeinde, de mastodonten van de politiek presenteren een nieuw tv-format en we volgen de meest fanatieke suppporters van de Ab Klink-fanclub.

top

De Week van Weijers in kijkcijfers

06-08-2010 - Human Factor TV is erg tevreden over de uitzending van De Week van Weijers. Op de laatste avond van TVlab zorgde De Week van Weijers voor een mooie piek in de programmering. Gemiddeld keken er 219.000 mensen naar het programma, dit was een marktaandeel van 3,9%. Ook de herhaling is prima bekeken, daar stemde nog eens 138.000 mensen op af en toen was het marktaandeel ook iets hoger, namelijk 4,1%.

De resulaten van het kijkerspanel worden later deze week bekend gemaakt.

top

Kaarten voor Koefnoen nu verkrijgbaar

10-08-2010 - Vanaf zaterdag 11 september is Koefnoen terug op Nederland 1. Wil je bij de studio-opnames aanwezig zijn? Bestel dan hier je e-tickets.

Tijd: In september en oktober, iedere zaterdagmiddag tussen 12.45u en 14u.
Locatie: Westergasfabriek Amsterdam.
Kosten: 5 euro (incl. 1 gratis consumptie)

Kaarten zijn eveneens te koop bij Free Record Shop (ze zijn daar wel iets duurder).

Bestel je Koefnoen tickets hier!

top

De Week van Weijers

09-08-2010 -

Het KRO-programma De week van Weijers is een actueel programma waarin cabaretier Guido Weijers met zijn scherpe blik het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week op humoristische wijze bespreekt. De Week van Weijers is een van de pilots in het kader van de week van TV Lab en wordt geproduceerd door Human Factor TV.

In De Week van Weijers raast Guido binnen 25 minuten door de afgelopen nieuwsweek. Centrale vraag: welk nieuwsfeit staat deze week op nummer 1?

Groot en klein nieuws, niets ontgaat Guido. De nieuwsweek komt voorbij in verschillende vormen: een filmpje op locatie, een studio-interview met een gast, een BN'er die vertelt, een spel met het publiek, een mini-conference van Guido, enz.

In dit actuele KRO-programma geproduceerd door Human Factor TV toont Weijers zijn vele kanten: hij vermaakt, onderzoekt, relativeert, chargeert, ontroert...

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma's en pilots aan het Nederlandse publiek te tonen. De uitzendingen zijn in de week van 30 augustus tot 3 september te zien.

De week van Weijers, vrijdag 3 september om 20.20 uur (en een herhaling om 23.30 uur) op Nederland 3.top

social media