Human Factor wint voor tweede keer Zilveren Nipkowschijf

Zondag met Lubach (VPRO) is door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften uitgeroepen tot beste televisieprogramma van het afgelopen jaar en wint hiermee de Zilveren Nipkowschijf.

Human Factor, producent van het programma, reageert enorm verheugd: “Wij zijn erg trots op het programma. We hebben hard gewerkt om de serie op dit hoge niveau te krijgen”, aldus producent Irene van den Brekel. Human Factor won al eerder een Nipkowschijf in 2004 met het programma Koefnoen (AVROTROS).

Het satirische nieuwsprogramma gepresenteerd door Arjen Lubach neemt het nieuws op eigenzinnige wijze door. Lubach bracht politieke onderwerpen als TTIP onder de aandacht bij een groter publiek.  Met het burgerinitiatief om zich tot farao te laten uitroepen bereikte het programma zelfs de Tweede Kamer. Zondag met Lubach behoort online tot het  meest populaire programma van de publieke omroep.

Vanaf 4 september is ZML weer elke zondagavond te zien op NPO3.