Koefnoen stopt na 15 seizoenen

Na dertien jaar en vijftien succesvolle seizoenen heeft de NPO in samenspraak met de AVROTROS besloten dat het satirische programma Koefnoen niet meer past in hun plannen voor de zaterdagavondprogrammering.

Omdat de NPO veel vertrouwen heeft in het talent van de makers van Koefnoen heeft zij Owen Schumacher en Paul Groot gevraagd om een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond.

Paul Groot en Owen Schumacher vinden het ontzettend jammer dat Koefnoen moet stoppen. “We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt. We begonnen het net een beetje onder de knie te krijgen. We zullen de samenwerking met ons hechte creatieve team ontzettend missen, maar sluiten niet uit dat onze types in de toekomst nog eens ergens anders zullen opduiken. Koefnoen is voor ons een manier van kijken geworden.

We zijn de AVROTROS en de NPO dankbaar voor de unieke mogelijkheid om al die jaren in volledige creatieve vrijheid een eigen programma te maken en nemen de uitnodiging om na te denken over een opvolger dan ook graag aan.”