Makkelijk Scoren vanaf 10 februari op NPO3

Human Factor en de VPRO komen vanaf zondag 10 februari met een nieuw satirisch programma over sport op NPO 3: Makkelijk Scoren. Presentatoren Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit nemen in hoog tempo de sportweek door aan de hand van elkaar. Makkelijk Scoren is perfect voor mensen die elke dag sport kijken, maar ook voor mensen die sport haten of het eigenlijk graag vaker zouden willen kijken maar er in de praktijk haast nooit aan toekomen door de 24-uurs economie. Want sport is leuk, maar niet per se grappig. Tot nu.

Met schokkende analyses, onthullende reportages, filmpjes waar een ander geluidje onder is gezet voor komisch effect, en natuurlijk huisdichter Rico Verhoeven. In de rubriek Totaal Andere Tijden Sport wordt teruggeblikt op vergeten sportverhalen, zoals de krankzinnige Elfstedentocht van 2011.

‘Dit is een droom die uitkomt,’ aldus Tex de Wit. ‘Een droom van Diederik weliswaar, maar toch, een droom.’
‘Als je mij dit een jaar geleden zou hebben verteld, had ik je hartstikke gek verklaard,’ zei Jonathan van het Reve toen hij hoorde dat Prinses Amalia alweer 15 is.
Diederik Smit vult aan: ‘Het programma wordt geproduceerd door Human Factor TV. Makkelijk Scoren is vanaf 10 februari acht weken elke zondagavond te zien om 22.10 uur, bij de VPRO op NPO 3.’